Bienvenid@ al espacio virtual de la Plataforma Ciudadana Teruel Sin Fractura, un espacio en el que encontraras multitud de información a cerca de la exploración y posible explotación de hidrocarburos en la provincia de Teruel.

Buscar este blog

viernes, 22 de febrero de 2013

El Ayuntamiento de Peñíscola se posiciona contra el fracking

“NO A LA FRACTURA HIDRÁULICA” (Romualdo Forner, portaveu del PP)
En el pleno celebrado ayer, día 21 de febrero, por unanimidad el pleno del Ayuntamiento de Peñíscola aprobó una moción contra la fractura hidráulica (fracking). La moción llegó tras el acuerdo de PP y PSOE. La moción, en su primer punto solicita que el Ayuntamiento sea parte en cualquier procedimiento de concesión de licencia, en la fase de investigación o explotación. En el segundo punto se insta “a la Generalitat Valenciana y al Gobierno de España a que denieguen la concesión de permisos de investigación y explotación de hidrocarburos con métodos que sean perjudiciales para el medio ambiente o la salud de las personas (fractura hidráulica o cualquier otro método)”.
Momento de la votación de la moción contra el fracking el 21 de febrero de 2013
En el debate se pusieron de manifiesto las diferencias entre los partidos representados. EU [Serrat] solicitó que la moción fuera mucho más explícita y cntundente y amagó con la abstención, pero finalmente se sumó al consenso. Tanto los portavoces del PP [Romualdo Forner] como PSOE [Jordi Pau] fueron expeditivos a la hora de calificar el fracking.
Jordi Pau: “Volem opinar perque no nos fiem de ningú. La postura de l Ajuntament queda clara. Instem a que es denegue la llicència, a qui tinga les competències, instem a l´equip de govern a que no es done la llicència.” Després va afirmar que “estem jugant amb el futur, no només de Peníscola, sino de les nostres comarques”.
Va seguir dient que és un métode “lamentable, roïn i demoledor”. Va recordr que “Peníscola és la desembocadura de l´aqüífer”. “El petroli del Maestrat no és negre, és transparent; és l´aigua”.i va concloure la seua intervenció dient “No a la fractura hidráulica”.
Romualdo Forner va començar dient que l´informe del Parlament europeu és molt llarg i done arguments pels que estan a favor i en contra, i que finalment dona llibertat a cada Estat per decidir. En relació a Peníscola va dir “Peníscola no és un poble industrial. Si se li espatlla el Medi ambient, està turísticament morta.” “Hem d´apostar per la natura que es done al terme”. Va comparar la situació amb el projecte Càstor, Quan la torre de gas, “ara tenim 6 illes Columbretes”. Va concloure el torn dient “Estem en contra de tot el que puga afectar al medi ambient, Vigilarem de que no es malmeta al medi ambient.”
Rafael Serrat, al segon torn d´intervencions, va ser més incissiu al afirmar que creu que la Generalitat vallenciana ja ha pres la decissió de permetre realitzar el fracking a les nostres comarques, “Si comencen a quansevol poble a fer proves, que li dirà? Anirem a les Conselleries a manifestar-se?” Després va fer referència a l´aigua emprada al fracking, així com a les dificultats de depurar els fluïds de retorn.
Finalment, Romualdo Forner va dir “No a la fractura hidráulica.” “A Peníscola no li interessa la fractura hidráulica”
Finalment, l´alcalde, Andrés Martínez va dir “Si soc jo l´alcalde no es farà cap torre a Peníscola. Vaig anar a manifestar-me contra el projecte del gas i contra el parc eòlic.” També va dir que el fracking és “contrari a la salud pública i a les persones”.
Finalment. Jordi Pau pa sol.licitr¡ar que les intervencions a aquest punt figuraren de forma íntegra a l´acta de la sessió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario